project trui

Goeie dag lezer, mijn naam is Flynn Dulmers. ik ben, op het moment van schrijven, 16. ik zit op Metis Montessori lyceum(mml).

Het vak waarvoor ik dit schrijf heet technasium, ook wel O&O genoemt. In dit vak moeten wij op creatieve manieren problemen aanpakken en oplossen, met behulp van een opdrachtgever. Wat uniek is aan dit vak is dat het totaal niet lijkt op ongeveer elk ander vak. bij bijvoorbeeld wiskunde kan je eigenlijk maar 1 ding doen, en dat is de sommen van het boek doen. Maar bij O&O is dit anders, je kan hier elke kant op gaan die je wil, omdat je je eigen probleem moet verzinnen en met een groepje moet oplossen. Wat ik persoonlijk een leuk aspect vind van O&O is het feit dat je zelf een opdrachtgever moet zoeken, hierdoor leer je niet alleen de juiste doelgroep te bereiken, maar je leert ook hoe je contact met professionele mensen moet zoeken. Zo hebben wij contact opgenomen met een CEO van een redelijk bekend kledingmerk(The New Originals). Zoals je leest doe je veel kennis op met alleen al contact op te nemen van de opdrachtgever.

ons project

Maar waar gaat ons project over?

Onze probleemstelling verliep als volgt. Een groot deel van ons groepje(Finn, Nuri, Melle en ik) fietsen bijna dagelijks, en als we dan fietsen hebben we vaak een capuchon op, omdat het lekker zit en je het geruis van de wind minder hoort. Hoewel dit erg fijn zit, brengt het ook zo problemen met zich mee, zo kan je minder goed achter je kijken met een capuchon op, dit kan gevaarlijk zijn als je achter je wil kijken om bijvoorbeeld over te steken.

Maar hoe hebben wij dit opgelost? Wij hebben gekeken welk gedeelte van een capuchon je zicht echt belemmerd weggehaald en vervangen met een soort kippengaas, maar ipv metaal is het gemaakt van plastic, dit materiaal heet tule. Wij kwamen op dit materiaal door veel online te zoeken en uiteindelijk naar verschillende winkels te gaan die stoffen verkochten op de Albert cuyp markt. Wij hadden dit materiaal gekozen omdat je er makkelijk mee kon werken, het stevig was en je er doorheen kon kijken, waar het uiteindelijk ook om ging. Verder hebben we ook metaaldraad in de capuchon gedaan, om de tule strak te houden waardoor je er beter doorheen kan kijken. Ons groepje zat ook nog te twijfelen om wellicht een vorm van doorzichtig plastic te gebruiken in plaats van tule, maar tule kan je nog maken van andere materialen dan plastic, doorzichtig plastic niet.

Maar wat was mijn taak in deze opdracht en wat heb ik gedaan?

We begonnen eigenlijk met eerst de ideeën bedenken en de trui te ontwerpen, hier hebben we allemaal aan gewerkt, maar wat heb ik specifiek zelf gedaan? Al het contact met de opdrachtgever heb ik gedaan, ook hadden we iemand nodig die de trui goed en mooi kon bewerken omdat we dat zelf niet kunnen, dus heb ik via mijn moeder iemand gevonden die ons daarbij kon helpen, ook heb ik veel aan het vooronderzoek gewerkt.

Hoe verliep de samenwerking?

In het begin verliep het hele opstarten van het project al heel stroef, we deden bijna niks en we konden ook bijna niks doen omdat we heel lang geen opdrachtgever hadden. Ook zaten we heel lang te kloten en niks te doen waardoor we bijna geen vooruitgang boekte. Uiteindelijk, aan het begin van dit jaar(2020) besloten we dat we echt iets moesten doen, we hebben vanaf dat moment heel veel vooruitgang geboekt en uiteindelijk zijn we nog er in geslaagd om de PO mooi af te maken. Dus lang verhaal kort, in het begin van het schooljaar verliep alles heel langzaam maar op een gegeven moment realiseerde we dat we ver achter liepen en toen ging alles vrij soepel, hoewel we wel een klein beetje gehaast moesten werken.

De opdrachtgever.

Onze opdrachtgever, Eben Badu, werkt bij het kledingbedrijf The New Originals(TNO), maar hoe zijn we bij hem gekomen? Omdat onze opdracht met kleding te maken had, leek het ons slim om een opdrachtgever te zoeken die in de kledingindustrie werkte. We begonnen met allerlei Nederlandse kledingbedrijven te benaderen omdat dat de perfecte doelgroep was, we konden persoonlijk met ze afspreken en ze zitten in het zelfde vakgebied. Nadat we met veel bedrijven contact hadden opgezocht, zoals Daily Paper en Scotch & Soda, maar zonder succes antwoord hadden gekregen, namen we contact op met The New Originals, oorspronkelijk hadden we contact op genomen met een collega van Eben Badu, maar zijn collega heeft ons uiteindelijk naar Eben Badu geleid.

Waar ben ik tevreden over?

Persoonlijk ben ik tevreden met hoe de trui er uiteindelijk er uit zag, ik vind dat de visualisatie die ik had goed is uitgedrukt in de trui, maar ik vind ook dat de samenwerking een stuk beter kon, er zijn bepaalde mensen in ons groepje die bijna niks hebben gedaan en de hele tijd probeerde te grappen zonder succes, dit was niet alleen afleidend maar ook irritant. Hierdoor hadden we ook meer werk omdat dit persoon niks heeft gedaan waardoor andere meer werk hadden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s